
'Den du ved nok'-kage
Det her er blevet en af mine yndlingskager! Toppingen er så skøn på den saftige chokoladebund (og så tager den ikke så lang tid at lave – win win!).
Mange kender kagen som ‘Den du ved nok’-kage, ‘Guf guf’-kage eller chokoladedrømmekage. Hvad kender du den som?
- Tid i alt: ca. 50 min.
- 8-10 personer
- Specielle redskaber: springform på Ø24cm.
Ingredienser
Kage:
- 120 g. smør
- 3 æg
- 180 g. sukker
- 3 dl. kærnemælk
- 220 g. hvedemel
- 65 g. kakaopulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
Topping:
- 160 g. smør
- 270 g. flormelis
- 30 g. kakao
- 120 g. kokosmel
- 1 dl. stærk kaffe (gerne espresso)
Fremgangsmåde
Kage:
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn og find en bagerist frem.
- Smelt smør.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Tilføj kærnemælk og smeltet smør.
- Sigt mel, kakao, natron og salt i. Vend rundt.
- Kom dejen i en smurt springform på Ø24cm.
- Bag kagen i ca. 25 min. Stik i kagen – når det ikke er mere våd dej, er kagen færdig. Køl af.
Topping:
- Smelt smør.
- Tilføj flormelis, kakao og kokosmel.
- Kom kaffe i og rør godt rundt.
- Hæld topping på kagen.
- Lad kagen sætte sig i et par timer (gerne lidt på køl, hvis det er varmt. Ellers løber toppingen fra dig🤪)
Servér lækker ‘Den du ved nok’-kage!