Klatkager med leftover ris
- Tid i alt: 30 minutter
- 12 stk.
Ingredienser
- 300 g. kolde ris
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 2 dl. mælk (efter eget valg)
- 150 g. hvedemel
- Lidt salt
- Olie og smør til stegning
- Valgfri topping
Fremgangsmåde
Kom de kolde ris i en skål med æg. Rør godt rundt, til risene er dækket af æg.
Tilsæt vaniljesukker, sukker og salt og rør godt rundt.
Tilsæt mælk og rør rundt. Dejen er tynd på dette tidspunkt.
Tilsæt mel og rør rundt, til konsistensen er som en pandekagedej.
Varm en pande op med lidt olie og rigeligt smør. Steg klatkagerne i ca. 3-4 min. på hver side.
Gentag, til der ikke er mere dej tilbage.
Spis klatkagerne, imens de er varme. Pynt med valgfri topping.
Velbekomme!