Rødbedegalette med ricotta, løg og timian

Ingredienser

Karamelliserede rødløg:
  •  2 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. sukker

Tærte:

  • 1 pakke tærtedej (rund, færdigdej)
  • 1/2 bøtte ricotta
  • 1 ØKO-citron (saft og skal)
  • Salt og peber
  • 1 stor rødbede
  • 1/4 potte timian
  • Lidt mælk eller æg til pensling
 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

    Karamelliserede rødløg:

  2. Pil og skær rødløg i tynde halvmåner. Varm en pande op med smør og steg rødløgene, til de begynder at blive bløde. Tilsæt balsamicoeddike og sukker. Lad løgene karamelisere ved lav varme. Stil til side til senere.

    Galette:

  3. Skyl og riv citronskal på den fine side af et rivejern. Rør citronsaft og -skal sammen med ricotta, salt og peber. 
  4. Skræl og skær rødbede i tynde skiver – brug evt. et mandolinjern. 
  5. Skyl og pluk timian. Hak det evt. fint. 
  6. Fold tærtedejen ud og smør ricottablandingen på bunden (lad 3-4 cm. af kanten være fri, da den skal foldes indover tærten senere).
  7. Læg skiver af rødbede på tærten ovenpå ricottacremen. Top rødbederne med de karamelliserede rødløg. 
  8. Top tærten med timian, mere citronskal, salt og peber.
  9. Fold kanterne indover tærten, så tærten danner en sekskant.
  10. Pensl siderne af tærten med lidt mælk eller sammenpisket æg.
  11. Bag rødbedegaletten i ovnen i ca. 20-25 min.
  12. Spis tærten, imens den er lun. 
  13. Velbekomme!

Skriv et svar