Kartoffelpizza på surdejsbund med persillepesto
- Tid i alt: 20 minutter
- 1 pizza
- Specielle redskaber: evt. mandolinjern
Ingredienser
- 1 surdejspizzabund (færdigbund)
- 1/2 bøtte ricotta
- 1/2 ØKO-citron (skal)
- 1 bagekartoffel
- 1 lille rødløg
- 2 spsk. revet parmesan
- 3-5 stilke frisk timian
- Salt og peber
- Persillepesto (eller den pesto, du ønsker)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Læg pizzabunden på en bageplade med bagepapir.
Smør ricotta ud på pizzabunden med en ske.
Skyl og riv citronskal på den fine side af et rivejern. Drys citronskal henover pizzaen med ricotta.
Skrub eller skræl kartoflen, skær den i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Læg kartoffelskiverne på pizzaen.
Pil løg og skær i tynde ringe. Kom dem på pizzaen.
Riv parmesan henover pizzaen og krydr med rigeligt salt og peber. Top pizzaen med friske timiankviste.
Bag pizzaen i 8-10 min. efter pakkens anvisninger.
Servér kartoffelpizza toppet med persillepesto.
Velbekomme!