Julemandens knapper

Julemandens knapper - en perfekt julesmåkage der er nem at lave!

Ingredienser

  • 125 g. blødt smør
  • 125 g. sukker 
  • 250 g. mel
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. vaniljepulver 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 0,75-1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft. 
  2. Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukker. 
  3. Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
  4. Tilsæt de tørre ingredienser til smør- og sukkerblandingen. 
  5. Ælt blandingen sammen med fløden, indtil dejen er ensartet. 
  6. Tril små kugler på ca. 2 cm. 
  7. Tryk enden af grydeskeen i kuglerne af dej og lav et hul til marmeladen.
  8. Fyld sprøjteposen eller en plastikpose med hindbærmrmelde og fyld knapperne op derefter. 
  9. Bag knapperne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader – hold øje med dem, de skal blot blive gyldenbrune. 
  10. Spis når de er afkølet – velbekomme!

Tip

  • Brug lige den marmelde, du har lyst til. 
  • Tilføj kanel eller andre krydderier til knapperne, hvis det lyster.

Prøv også:

Skriv et svar