
Julemandens knapper - en perfekt julesmåkage der er nem at lave!
- Tid i alt: 30 min
- Personer: 50 stykker
- Specielle redskaber: Grydeske med rundt skaft i bunden, evt en sprøjtepose med tyl eller en plastikpose der kan klippes hul i
Ingredienser
- 125 g. blødt smør
- 125 g. sukker
- 250 g. mel
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 0,75-1 dl. piskefløde
- 2 spsk. hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
- Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukker.
- Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
- Tilsæt de tørre ingredienser til smør- og sukkerblandingen.
- Ælt blandingen sammen med fløden, indtil dejen er ensartet.
- Tril små kugler på ca. 2 cm.
- Tryk enden af grydeskeen i kuglerne af dej og lav et hul til marmeladen.
- Fyld sprøjteposen eller en plastikpose med hindbærmrmelde og fyld knapperne op derefter.
- Bag knapperne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader – hold øje med dem, de skal blot blive gyldenbrune.
- Spis når de er afkølet – velbekomme!
Tip
- Brug lige den marmelde, du har lyst til.
- Tilføj kanel eller andre krydderier til knapperne, hvis det lyster.