Kyllingesalat - Level 1

Fyldte croissanter med kyllinge-karrysalat og sprød bacon

Ingredienser

Kyllingesalat

  • 300 g. kylling
  • ½ dåse asparges
  • 1,5 dl. creme fraiche 18% 
  • 0,5 dl. mayonnaise 
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. karry
  • Citronsaft
  • Salt og peber 

Andet

  • 1 bouillonterning
  • 4 Croissanter (købt)
  • 8 skiver bacon
  • Grønt pynt, fx persille eller brøndkarse

Fremgangsmåde

Kyllingesalat

  1. Kog kyllingen i vand med en bouillonterning i ca. 10-15 minutter (alt efter størrelsen på kyllingen). Skær evt. kyllingen over undervejs og tjek, om den er færdig. 
  2. Sæt kyllingen på køl, så den er kold, mens du laver dressingen til kyllingesalaten. 
  3. I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, salt og peber. 
  4. Riv den afkølede kylling fra hinanden med to gafler eller skær kyllingen i tern (alt efter, hvad du foretrækker). 
  5. Hæld vandet fra aspargesene. 
  6. Bland den revne kylling med dressingen og de afdryppede asparges. 
  7. Stil kyllingesalaten på køl efter den er smagt til. 

Anretning

  1. Steg baconskiverne på en pande til de er sprøde. 
  2. Skær croissanterne over og kom kyllingesalat i.
  3. Anret med grønt pynt og bacon. 
  4. Serveres straks – velbekomme!

Tip

  • I den fyldte croissant kan man komme lige det i, man vil!
  • Prøv med syltede rødløg eller ananas fra dåse, hvis du kan lide inspiration fra en klassisk kyllinge-bacon-sandwich!

Skriv et svar