Dhal med raita og hvidløgsnaanbrød

Krydret Dhal med indisk raita og lækker hvidløgsnaanbrød

Ingredienser

Dhal

  • 2 løg 
  • 5-6 fed hvidløg 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk chili 
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 tsk. stødt gurkemeje
  • 4 tsk. garam masala 
  • 400 g. røde linser 
  • 1,5 liter vand 
  • 3 grøntsagsbouillon 
  • salt 

Raita

  • ½ agurk
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 stort fed hvidløg
  • ½ lime
  • 15-20 mynteblade 

Mad-/naanbrød

  • 1 dl neutral olie
  • 1 fed hvidløg 
  • salt og peber 
  • 4 mad-/naanbrød

Fremgangsmåde

Dhal

  1. Skær løg og hvidløg fint.
  2. Sæt en gryde over med olie og svits løg og hvidløg. 
  3. Efter et par minutter tilsættes spidskommen, chili og kardemomme – lad det svitse sammen i nogle minutter. 
  4. Skyl linserne i en sigte og rør dem i gryden. 
  5. Tilsæt gurkemeje, garam masala, hakkede tomater, vand og bouillon – rør rundt.
  6. Læg låg på gryden og lad simre i 40 minutter til linserne er møre – rør jævnligt så linserne ikke brænder på. 

Raita

  1. Skyl agurken og riv den på et rivejern.
  2. Det revet agurk kommes i en si så vandet kan løbe fra, tilsæt lidt salt for at udlede vandet hurtigere.
  3. Hvidløget presses ellers skæres meget fint.
  4. Slå mynten ned i bordet, eller rul den med fingrene inden den snittes – dette frigiver de æteriske olier i mynten.
  5. Vend det hele med creme fraiche og tilsæt herefter lime. 

Mad-/naanbrød

  1. Hvidløget presses eller skæres meget fint.
  2. Hvidløg og salt/peber blandes sammen med olie
  3. Pensl brødene og steg dem efterfølgende på panden i 1-2 min, eller til de er lysebrune. 

Tip

  • Hvis man vil have mere fylde, kan man med fordel skære gulerødder eller kartofler i mindre stykker og tilføje til retten. Put dem i når der er 20 min tilbage at simre i, så der stadig er en smule bid i.

Prøv også:

Skriv et svar