Krydret Dhal med indisk raita og lækker hvidløgsnaanbrød
- Tid i alt: 50 min. (10 min. arbejdstid)
- Personer: 4 personer
Ingredienser
Dhal
- 2 løg
- 5-6 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk chili
- ½ tsk kardemomme
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 tsk. stødt gurkemeje
- 4 tsk. garam masala
- 400 g. røde linser
- 1,5 liter vand
- 3 grøntsagsbouillon
- salt
Raita
- ½ agurk
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 stort fed hvidløg
- ½ lime
- 15-20 mynteblade
Mad-/naanbrød
- 1 dl neutral olie
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- 4 mad-/naanbrød
Fremgangsmåde
Dhal
- Skær løg og hvidløg fint.
- Sæt en gryde over med olie og svits løg og hvidløg.
- Efter et par minutter tilsættes spidskommen, chili og kardemomme – lad det svitse sammen i nogle minutter.
- Skyl linserne i en sigte og rør dem i gryden.
- Tilsæt gurkemeje, garam masala, hakkede tomater, vand og bouillon – rør rundt.
- Læg låg på gryden og lad simre i 40 minutter til linserne er møre – rør jævnligt så linserne ikke brænder på.
Raita
- Skyl agurken og riv den på et rivejern.
- Det revet agurk kommes i en si så vandet kan løbe fra, tilsæt lidt salt for at udlede vandet hurtigere.
- Hvidløget presses ellers skæres meget fint.
- Slå mynten ned i bordet, eller rul den med fingrene inden den snittes – dette frigiver de æteriske olier i mynten.
- Vend det hele med creme fraiche og tilsæt herefter lime.
Mad-/naanbrød
- Hvidløget presses eller skæres meget fint.
- Hvidløg og salt/peber blandes sammen med olie
- Pensl brødene og steg dem efterfølgende på panden i 1-2 min, eller til de er lysebrune.
Tip
- Hvis man vil have mere fylde, kan man med fordel skære gulerødder eller kartofler i mindre stykker og tilføje til retten. Put dem i når der er 20 min tilbage at simre i, så der stadig er en smule bid i.