
Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat og bimi-broccoli
- Tid i alt: 50 minutter
- 4 personer
Ingredienser
Kartoffelsalat:
- 1 kg. nye kartofler
- 2,5 dl. creme fraiche (18%)
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sennep
- 1 citron, ØKO (saft og skal)
- Sukker, salt og peber
- 1 potte purløg
- 1 håndfuld radiser
Bimi-broccoli:
- 1 pose bimi-broccoli eller ét broccolihoved
Frikadeller:
- 500 g. hakket grisekød
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl. mælk
- 5 spsk. hvedemel
- 1 spsk. sennep
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Madolie til stegning
Tip!
Hav et glas med vand stående ved siden af frikadellefarsen. Når du skal forme en ny frikadelle, dypper du skeen i vandet, inden du tager en ny omgang fars – så får du flotte, runde frikadeller.
Fremgangsmåde
Hjemmelavet kartoffelsalat:
- Skræl eller skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne.
- Kog nye kartofler i en gryde med vand og salt i 7 minutter.
- Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, skær evt. kartoflerne i mundrette stykker, bred kartoflerne ud på et fad og stil dem på køl, så de hurtigere køler af.
- Lav imens dressingen til kartoffelsalaten.
- Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep sammen i en skål. Smag dressingen til med citronsaft, evt. mere sennep, sukker, salt og peber.
- Når kartoflerne har kølet af, vendes de rundt i dressingen. Kom kartoffelsalaten i en stor serveringsskål.
- Skyl og hak purløg fint. Drys over kartoffelsalaten.
- Skyl radiser og skær i tynde skiver. Drys over kartoffelsalaten.
- Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering.
Bimi-broccoli:
- Skyl bimi-broccoli og kog i letsaltet vand i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
- Hæld vandet fra bimi-broccolien og læg dem på et serveringsfad.
- Krydr bimi-broccoli med salt og peber.
Frikadeller:
- Kom hakket grisekød i en skål og rør det sejt med salt.
- Pil og finthak løg.
- Kom løg i skålen med fars sammen med sennep, æg, mælk, mel og peber. Tilføj evt. mere mælk eller mel, hvis farsen har brug for det. Farsen skal være lind og ensartet i konsistensen.
- Varm en pande op med olie og rigeligt smør.
- Form farsen til frikadeller i hånden med en ske (se tip!) og steg dem på panden i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået stegeskorpe og er gennemstegte. Krydr med ekstra salt.
- Kom frikadellerne på et serveringsfad.
- Servér frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat og bimi-broccoli.
- Velbekomme!