Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat og bimi-broccoli

KØB HOS NEMLIG

Ingredienser

Kartoffelsalat:
  • 1 kg. nye kartofler
  • 2,5 dl. creme fraiche (18%)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sennep
  • 1 citron, ØKO (saft og skal) 
  • Sukker, salt og peber
  • 1 potte purløg 
  • 1 håndfuld radiser
Bimi-broccoli:
  •  1 pose bimi-broccoli eller ét broccolihoved
Frikadeller:
  • 500 g. hakket grisekød
  • 1 løg
  • 1 æg 
  • 1 dl. mælk
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Madolie til stegning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tip!

Hav et glas med vand stående ved siden af frikadellefarsen. Når du skal forme en ny frikadelle, dypper du skeen i vandet, inden du tager en ny omgang fars – så får du flotte, runde frikadeller.

Fremgangsmåde

Hjemmelavet kartoffelsalat:
  1. Skræl eller skrub kartoflerne grundigt i vand med lidt groft salt. Brug evt. en lille urtekniv til at skære eventuelle knopper fra kartoflerne. 
  2. Kog nye kartofler i en gryde med vand og salt i 7 minutter.
  3. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 5-7 minutter, til de er møre. Brug evt. spidsen af urtekniven til at stikke i kartoflen – ryger kartoflen af kniven med det samme, er kartoflerne møre. 
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, skær evt. kartoflerne i mundrette stykker, bred kartoflerne ud på et fad og stil dem på køl, så de hurtigere køler af. 
  5. Lav imens dressingen til kartoffelsalaten. 
  6. Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep sammen i en skål. Smag dressingen til med citronsaft, evt. mere sennep, sukker, salt og peber. 
  7. Når kartoflerne har kølet af, vendes de rundt i dressingen. Kom kartoffelsalaten i en stor serveringsskål.
  8. Skyl og hak purløg fint. Drys over kartoffelsalaten.
  9. Skyl radiser og skær i tynde skiver. Drys over kartoffelsalaten.
  10. Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering. 
Bimi-broccoli:
  1. Skyl bimi-broccoli og kog i letsaltet vand i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
  2. Hæld vandet fra bimi-broccolien og læg dem på et serveringsfad.
  3. Krydr bimi-broccoli med salt og peber.
Frikadeller:
  1. Kom hakket grisekød i en skål og rør det sejt med salt. 
  2. Pil og finthak løg. 
  3. Kom løg i skålen med fars sammen med sennep, æg, mælk, mel og peber. Tilføj evt. mere mælk eller mel, hvis farsen har brug for det. Farsen skal være lind og ensartet i konsistensen. 
  4. Varm en pande op med olie og rigeligt smør. 
  5. Form farsen til frikadeller i hånden med en ske (se tip!) og steg dem på panden i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået stegeskorpe og er gennemstegte. Krydr med ekstra salt. 
  6. Kom frikadellerne på et serveringsfad.
  7.  Servér frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat og bimi-broccoli. 
  8. Velbekomme!

Skriv et svar