
Cremet græskarsuppe med creme fraiche, ristede græskarkerner og persille
- Tid i alt: 40 min
- Personer: 4 personer
- Specielle redskaber: Blender eller stavblender
Ingredienser
- 1 hokkaidogræskar
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 4 små kartofler eller 1 bagekartoffel
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 6 dl. vand
- 250 ml. madlavningsfløde
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. cayennepeber (eller mere, hvis du vil have god varme)
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
Til servering
- Græskarkerner
- Cremefraiche
- Persille
Fremgangsmåde
- Vask græskarret grundigt – skallen skal koge med, da den giver en flot farve.
- Skyl, skræl og hak alle grøntsager og svits dem i lidt olie på en pande.
- Kom vand og bouillonterninger ved grøntsagerne – lad dem småsimre i 20 minutter under låg.
- Når grøntsagerne er helt møre, stavblendes eller blendes suppen til den er helt cremet.
- Tilsæt madlavningsfløde, citronsaft og krydderier.
- Smag suppen til, hvis den mangler noget.
- Rist græskarkernerne på en pande, så de får lidt varme og farve.
- Servér suppen med cremefraiche, græskarkerner og hakket persille.
Velbekomme!
Tip
Du kan altid komme færre/flere andre grøntsager i suppen, hvis du har noget i køleskabet, der skal bruges. Vi valgte kartofler for konsistens og gulerødder for lidt sødme og farve.