Citrontærte - Level 3

Små citronkager med marengs og kandiserede citronskiver

Ingredienser

Kandiserede citronskiver

  • 1,5 dl. sukker
  • 1,5 dl. vand
  • 1 stor, usprøjtet citron

Citronbunde

  • 150 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. vaniljesukker eller -pasta
  • 175 g. smør 
  • 175 g. sukker
  • Skal fra 2 ØKO citroner
  • 2 tsk. citronsaft
  • 3 æg 

Lemon curd (en hel portion, kan gemmes på glas)

  • 1 æg
  • 1 æggeblomme 
  • 85 g. sukker
  • Saften fra 1 stor citron
  • Skal fra 1 ØKO citron
  • 35 g. koldt smør 

Italiensk marengs

  • 60 g. æggehvide
  • 100 g. sukker
  • 0,5 dl. vand

Fremgangsmåde

Kandiserede citronskiver

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. 
  2. Kom vand og sukker i en gryde og kog det op, indtil sukkeret er smeltet. 
  3. Skær citronen i tynde skiver, men stadig i en tykkelse, så skiven er sammenhængende. 
  4. Kom skiverne ned i gryden – sørg for at skiverne ikke overlapper hinanden. 
  5. Kog skiverne i sukkerlagen i 20-25 minutter, eller til de begynder at blive gennemsigtige.
  6. Læg skiverne på et stykke bagepapir og bag citronskiverne i 45-60 minutter i ovnen. 
  7. Vend citronskiverne undervejs.
  8. Citronskiverne vil være lidt klistrede, men man skulle gerne kunne røre dem, uden de klistrer helt fast på fingrene. 
  9. Lad citronskiverne køle af og skær dem i den ønskede størrelse. 

De smager sødt, surt og lidt bittert. En perfekt kombination til den søde kage og marengs! 

Citronbunde

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Lav dit aflange fad klar med bagepapir, så dejen er lige til at komme i.
  3. Smelt smørret i en gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Lad smørret køle af. 
  4. Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. 
  5. I en anden skål piskes sukker, citronskal og -saft og det smeltede smør, til det er godt blandet. 
  6. Rør i dejen med en dejskraber, imens du tilsætter melblandingen til den våde blanding. Rør indtil dejen er ensartet.
  7. Fordel dejen i kagefadet. 
  8. Bag kagen i ovnen 30-35 minutter. 
  9. Lad kagen køle helt af, inden du skærer 8 små, aflange kager. 
  10. Imens du forbereder de andre ting, kommes film omkring kagerne, så ikke de bliver tørre. 

Lemon curd

  1. Vask citronen og riv skallen ned i en gryde sammen med saften derfra.
  2. Kom sukker, æg og æggeblomme med ned i gryden og varm massen op. 
  3. Massen må endelig ikke koge, da det vil danne små nistre af æg, hvis lemon curden overstiger 80 grader. 
  4. Lemon curden tages af varmen, og det kolde smør tilsættes i små tern. 
  5. Si lemon curden, så den bliver helt glat og ensartet.
  6. Kom lemon curden på køl, mens du forbereder det andet.

Italiensk marengs

  1. Kom sukker og vand i en gryde.
  2. Varm massen op til 110 grader. 
  3. Imens piskes æggehviderne stive i en røremaskine eller med en elpisker. 
  4. Når sukkermassen er 110 grader, hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle. 
  5. Pisk i 5-10 minutter yderligere, for at sikre den italienske marengs bliver blank.

Samling af kagerne

  1. De udskårne kager pensles med den kolde lemon curd, eller der skæres små huller i toppen af kagen, og der fyldes lemon curd i hullerne. På den sidst nævnte måde får man mere lemon curd i kagerne, men man kan også sagtens nøjes med at pensle kagerne med lemon curd. 
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl og sprøjt 4-5 små dutter på kagerne.
  3. Brænd marengsen med en gasbrænder, til marengsen tager farve.
  4. Pynt kagerne med de kandiserede citronskiver og citronmelisse, hvis du ønsker dette. 

Velbekomme!

Tip

  • Mange traditionelle kager kan nyfortolkes på denne måde.
  • Du kan fx også lave en mazarinbund i 8 små, firkantede kager, der pensles med mørk chokolade, sprøjtes med 4-5 dutter konditorcreme og pyntes med skiver af friske jordbær! En nyfortolket jordbærkage!

Skriv et svar