Creme brulee - level 3

Creme Brulee donuts

Ingredienser

Donuts:

  • 75 g. smør
  • 4 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 125 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 spsk. revet citronskal (ØKO)
  • 800 g. hvedemel 

Friture:

  • 1 liter solsikke- eller rapsolie 

Cremefyld:

  • 4 æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • 3 spsk. majsstivelse 
  • 4 dl. mælk
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta 

Sukkerlag:

  • 200 g. sukker
  • 50 g. vand

 

Fremgangsmåde

Cremefyld:

  1. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  2. Kom majsstivelse i æggeblandingen og rør rundt med en dejskraber, til det er blandet godt sammen. 
  3. Kom mælk i æggeblandingen og rør rundt med dejskraberen, til massen er ensartet.
  4. Kom blandingen i en gryde og varm den op. Cremen skal nå op og småboble lidt. Det kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed. 
  5. Når cremen har den ønskede konsistens kommes den i en skål, og der sættes film henover. Filmen skal røre ved cremen, så ikke der danner skind på cremen. Lad cremen køle helt af.

Donuts:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken. Blandingen skal kun være lun. 
  2. Smuldr gær i en skål og hæld mælkeblandingen henover. Rør rundt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt sukker, salt, æg, citronskal og mel (gem lidt mel).
  4. Ælt dejen sammen (den er blød og lettere klistret). Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted med et viskestykke over sig. 
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud med en kagerulle (dejen skal ca. være 1/2 – 1 cm. tyk)
  6. Stik dejen ud med runde udstikkere i den ønskede størrelse. 
  7. Gentag med resterne af dejen, til du har brugt det hele. 
  8. Lad alle donuts efterhæve i ca. 30 minutter. 
  9. I mellemtiden sættes en stor gryde over med olie. Varm olien op til ca. 180 grader.

Friture:

  1. Der koges 2-3 donuts af gangen i olien, der er 180 grader varm. 
  2. Kog donuts i ca. 1 minut på hver side, eller til de har fået en flot, gylden farve.
  3. Tag donuts op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  4. Lad donuts køle helt af, så ikke cremen vil smelte indeni.

Samling af donuts:

  1. Kom den kolde creme i en sprøjtepose med en mellem tip, så der kan komme en masse creme ud, uden det løber fra dig.
  2. Fyld dine donuts med creme ved at prikke et hul i siden af donuten med sprøjteposen. Fyld donuten godt op, men heller ikke for meget, så cremen løber ud af hullet igen. 
  3. Kom alle donuts på køl, når de er fyldt op. 

Sukkerlage:

  1. Mens donutsne køler, kommes sukker og vand i en gryde.
  2. Varm sukkerlagen op til 180 grader og tag det derefter af varmen.
  3. Dyp donutsne i sukkerlagen med den flotteste side opad. Pas på fingrene, sukkerlagen er meget varm.
  4. Lad sukkerlagen sætte sig på donutsne.
  5. Servér donuts, når sukkerlagen er blevet kold.
  6. Velbekomme!

Tip

  • Hvis ikke du har en sprøjtepose, kom da cremen i en pose, hvor du klipper et lille hul i enden. Prik donutsne med enden af en kniv, og fyld så donuten med creme. 
  • Denne ret er en kreativ måde at få en klassisk opskrift vendt på hovedet! 

Skriv et svar